Screenshot 2022 11 01 at 09 46 16 2nieuwe

Software voor het digitaliseren van het wetenschappelijk onderwijs

Your Next Concepts helpt universiteiten bij het optimaliseren van de onderwijslogistiek.

Onze kijk op het wo

Teruglopende (internationale) studenten

Het wetenschappelijk onderwijs heeft te maken met een bewuste en onbewuste terugloop van studenten. Hierdoor is er sprake van teruglopende bekostiging terwijl de ambities niet minder groot zijn.

Programmatisch toetsen

Binnen het wetenschappelijk onderwijs wordt programmatisch toetsen steeds belangrijker. Deze verschuiving heeft invloed op de inhoud van het curriculum, wat vraagt om een andere organisatie van het onderwijs.

Persoonlijke aandacht

Mede door de groeiende prestatiedruk en de effecten van de coronacrisis, wordt het welzijn van studenten in het wetenschappelijk onderwijs steeds belangrijker. Persoonlijke aandacht en goede studiebegeleiding speelt daarom een grotere rol.

Onze toepassingen binnen het wo

SQill

Curriculum Management

Grip houden op het onderwijsaanbod en de informatie consistent houden over verschillende systemen, is een uitdaging voor verschillende opleidingen. SQill zorgt voor een single source of truth voor het curriculum en kan de informatie voor processen verderop in de keten, zoals studentenadministratie, roosteraanlevering en een studiegids faciliteren.

Studiegids

Met de SQill studiegids informeer je studenten op een eigentijdse manier over het onderwijsaanbod. Hiermee bied je als opleiding inzicht in de samenstelling van onder meer opleidingen, vakken, minoren, keuzemogelijkheden, extracurriculaire activiteiten en (extern) LLO-aanbod.

Verder lezen

Academy Attendance

Verplichte aanwezigheid

Bij bepaalde werkgroepen, practica of vaardigheidsonderwijs is er in het wo geregeld een (gedeeltelijk) aanwezigheidsbeleid. Academy Attendance verzorgt dit op een efficiënte manier voor grote groepen studenten, direct vanuit het LMS of door het scannen van een QR-code. Resultaten zijn inzichtelijk in het gradebook en kunnen ook naar het SIS als resultaat worden doorgezet.

Extracurriculaire activiteiten

Als onderdeel bij het afstuderen of bij extracurriculaire activiteiten is er vaak sprake van een ‘puntensysteem’. Wanneer een aantal punten behaald is, kan tot diploma of afronding van een onderdeel worden overgegaan. Academy Attendance maakt dit inzichtelijk aan de hand van punten op activiteiten die geregistreerd (aanwezigheid) en geadministreerd (beheer en inschrijven) kunnen worden.

Verder lezen

EduTasQ

Surveillantenplanning

Het plannen van surveillanten is vaak een hele puzzel. Er wordt vaak met externen gewerkt, de beschikbaarheid is erg wisselend en verschillende examens hebben andere eisen in aantallen en vaardigheden. Met EduTasQ houd je grip op de surveillantenplanning door het begeleiden van het proces, het (automatisch) plannen en de communicatie.

Verder lezen
Logo University of Amsterdam
Logo Eindhoven University of Technology
Logo Universiteit Antwerpen
Erasmus universiteit rotterdam
2560px KU Leuven logo svg
1200px TU Delft Logo svg
ACTA NL blue RGB
Logo Tilburg University 1
Radmumc logo 1

Contact?

Wil je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw onderwijsinstelling? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Hierop van toepassing zijn de Privacy Policy en Algemene voorwaarden van Google.

Dom fou YRMW Vcdyhm I unsplash