Datum:
21-06-2022
Leestijd:
2 minuten

Tijdens je stage naar Londen!

Na een stageperiode van 5 maanden is het helaas zover, tijd om afscheid te nemen van Your Next Concepts. In deze blog kijk ik terug op mijn 5 maanden durende stage. Daarbij heb ik in de afgelopen maanden veel geleerd en gedaan. In deze blog neem ik jullie hierin mee.

De start

Ik kan stellen dat ik vanaf de eerste dag dat ik stage liep bij Your Next Concepts al ontzettend veel heb geleerd. Gedurende mijn stageperiode is dat alleen maar toegenomen en heb ik veel mooie ervaringen opgedaan. De verschillende opdrachten die ik heb mogen doen zorgden voor een leuke afwisseling in werkzaamheden en maakten mijn stageperiode tot een zeer leerzame tijd.

Sfeer binnen het bedrijf

De sfeer binnen het bedrijf is informeel en ongedwongen. Vanaf dag één heb ik me meteen welkom gevoeld en dat is ook de reden dat ik me snel op mijn gemak voelde. 

Binnen het bedrijf wordt iedereen met respect behandeld. Waardering wordt uitgesproken en successen worden met elkaar gedeeld en gevierd. Dit zorgt voor een erg prettige en motiverende werksfeer. Naast hard werken is er binnen het bedrijf ook zeker ruimte voor gezelligheid. Er worden regelmatig gezellige bedrijfsborrels en teamuitjes georganiseerd. 

Meetellen als een volwaardig teamlid

Het werken in dit team heb ik als zeer prettig ervaren. Vanaf het allereerste moment heb ik het gevoel gekregen dat ik als een volwaardig teamlid meetelde. Ik werd overal in betrokken en kreeg veel vrijheid en verantwoordelijkheden.

Ook merkte ik dat mijn mening als stagiair gewaardeerd werd. Ik werd gestimuleerd om over veel zaken mee te denken en mijn mening te delen.  Al snel merkte ik op dat er binnen het team veel onderlinge betrokkenheid is richting elkaar. Er wordt aangenomen dat je opdrachten zelfstandig kunt uitvoeren, maar als het nodig is dan is er altijd iemand die je kan ondersteunen. 

Leuke en afwisselende werkzaamheden

Wat de stage erg leuk en leerzaam maakte is de diversiteit aan werkzaamheden.

De eerste week van mijn stage hoefde ik me zeker niet te vervelen, maar kon ik meteen al aan de slag met een interessante opdracht. Dat was het uitzoeken en het implementeren van een ticketsysteem om de support rondom de producten te verbeteren. Deze opdracht heb ik met veel plezier opgepakt en uitgevoerd. Nu aan het einde is het ticketsysteem ook al live en in gebruik.

Hoogtepunt van mijn stage was de reis naar de BETT-beurs in London. Daar heb ik samen met mijn collega’s van marketing drie dagen op een stand gestaan voor één van onze producten. Dit was een leerzame en bijzondere ervaring. Verder heb ik tijdens mijn stage ook meegewerkt aan de voorbereiden van twee evenementen op locatie, het schrijven van marketinguitingen en het plaatsen van content op LinkedIn. 

Wat ik heb geleerd

Mijn stageperiode bij Your Next Concepts heeft mij veel inzicht gegeven in hoe er het in de dagelijkse praktijk aan toe gaat. Ik ben blij voor de kennis en ervaring die ik hierbij heb opgedaan op het gebied van (internationale) marketing, relatiebeheer en sales. Van al deze ervaringen zal ik in de toekomst absoluut profijt hebben. Ik kijk terug op een mooie tijd die ik zeker niet had willen missen. 

Ben jij nog op zoek naar een leuke, leerzame en uitdagende stage? Dan kan ik iedereen aanraden om stage te gaan lopen bij Your Next Concepts. Je krijgt er geen spijt van.

Tags:

Stage
Werken bij YNC
YNC
Share