Datum:
25 mei 2023
Leestijd:
3 minuten

Stage lopen bij Your Next Concepts, Bas' ervaring

Hallo allemaal, ik ben Bas van de Guchte, een enthousiaste student van Commerciële Economie aan de Hogeschool Utrecht en deze blog gaat over mijn stageperiode bij Your Next Concepts. Ik heb de afgelopen vijf maanden de stage ‘marketing en sales’ gevolgd waarin ik enorm veel heb geleerd en meegemaakt. Tijdens de stage heb ik de kans gekregen om mijn vaardigheden en kennis op het gebied van marketing en sales verder te ontwikkelen en nieuwe waardevolle ervaringen op te doen. 

De start

Voor de aanvang van de stage wist ik niet wat ik kon verwachten, de eerste paar weken waren ook wel even wennen vergeleken met het studenten ritme wat ik voor de stage had. Gelukkig kreeg ik goede begeleiding van begin tot eind. 

Theorie toepassen in de praktijk

Tijdens het sollicitatiegesprek had ik nog geen uitgesproken voorkeur voor marketing of sales. Daarom was deze stage perfect voor mij, ik heb namelijk beide gebieden mee kunnen maken in de praktijk. Ik vond het ook erg leuk om de theorie die ik in de voorgaande jaren had geleerd toe te passen in onderzoeken als een marktanalyse. Tijdens deze marktanalyse heb ik geleerd hoe ik resultaten kan gebruiken om effectieve marketingstrategieën te ontwikkelen. Ook heb ik salesgesprekken mogen bijwonen waar ik veel van heb geleerd. Deze ervaringen ga ik meenemen naar volgend jaar om een juiste keuze te maken voor het vervolg van mijn studie. 

In de loop van mijn stage heb ik vele interessante opdrachten moeten maken, maar er zijn twee opdrachten die me bij zijn gebleven als favoriet, namelijk het Twitter onderzoek en het creëren van marketingmateriaal voor de digitale studiegids. De startopdracht van de stage was het Twitter onderzoek, hierbij kreeg ik de kans om te experimenteren met een Twitter account voor Your Next Concepts, ik vond deze opdracht erg leerzaam en inspirerend. Ongeveer halverwege mijn stage kreeg ik de opdracht om op Canva brochures en ander marketingmateriaal te maken over de digitale studiegids, deze opdracht was perfect om mijn creativiteit te uiten en mijn ontwerpvaardigheden verder te ontwikkelen, vandaar dat deze opdracht mij zo bij is gebleven. 

Samenwerken in een team

Your Next Concepts heeft een super gezellig team waar je altijd wel mee kan lachen, op de vrijdagen en op de maandagen. Samenwerkingen met collega’s verliepen ook altijd goed door duidelijke communicatie en goede humor.

Voorbereidingen kennisdeelevenement

De belangrijkste lessen die ik heb geleerd zijn:

  • Het belang van communicatie: het is namelijk van cruciaal belang om effectief te communiceren met collega’s en klanten om de samenwerking zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.
  • Time management: mijn time management is erg verbeterd sinds mijn stageperiode waardoor ik veel efficiënter te werk kan gaan.
  • Zelfkennis: ik heb mezelf beter leren kennen, ik ben namelijk gaan letten op wat mijn sterke eigenschappen en minder sterke eigenschappen zijn en hoe ik deze kan verbeteren. 

Ik ben ook bij het kennisdeelevenement van Your Next Concepts aanwezig geweest, tijdens dit evenement ben ik veel te weten gekomen over belangrijke onderwerpen in het onderwijs die mij later weer verder hebben geholpen. Voor dit evenement heb ik bepaalde marketingacties ondernomen om het evenement aan te kondigen aan het publiek, deze acties waren voornamelijk op social media. Het was erg interessant om de presentaties van andere partijen te zien en te zien hoe zij de schoolprocessen georganiseerd hebben. 

Naar mijn mening was het een zeer geslaagde stageperiode waarin ik veel nieuwe dingen heb geleerd en veel nieuwe ervaringen heb opgedaan, waar ik het hele team van Your Next Concepts voor wil bedanken!

Wil je net als Bas stage lopen bij Your Next Concepts? Vind hier onze stage vacatures!

Tags:

Stage
Werken bij YNC
Marketing & Sales
Your Next Concepts
Share