Datum:
27 juli 2022
Leestijd:
4 minuten

Sneak preview projecten Your Next Concepts-hackathon 2022

Afgelopen week stond bij Your Next Concepts in het teken van de hackathon. Een week lang heeft het hele bedrijf gewerkt aan innovatieve ideeën en gebouwd aan oplossingen voor specifieke cursussen. Alle medewerkers gingen in 3 groepen afzonderlijk van elkaar te werk om deze oplossingen te bedenken en te maken. Een sneak preview van de resultaten delen wij alvast met jullie. Voor elk idee volgt nog een uitgebreidere blog.

Your Next Course

Voorbeeld van het studieplan
Voorbeeld van het persoonlijke studieplan.

Your Next Concepts is ontstaan vanuit de gedachte dat studenten op basis van data geadviseerd kunnen worden over hun vervolgvakken of keuzes in de studie. Tijdens de hackathon ging dit team terug naar de roots en op basis van de recent ontwikkelde publicatieomgeving dit idee terug uit te werken.

Allereerst werd de publicatieomgeving geïntegreerd met Academy Attendance om zo de “verplichte of ingeschreven” vakken op te halen. Vervolgens werd er een persoonlijk studieplan ontwikkeld waarvandaan studenten eenvoudig per blok en jaar/niveau kunnen zoeken. Zo kunnen studenten vakken weghalen of toevoegen en kunnen zij zien hoe hun ontwikkeling zou zijn met de huidige selectie. Tot slot werden er persoonlijke rapportages en analyses, zoals een persoonlijk examenplan, competentiematrix of boekenlijst ontwikkeld.

Tijdens de hackathon hebben wij veel geleerd wat er nodig is om de publicatieomgeving persoonlijk te maken voor de student.

Lees hier de uitgebreide blog over dit hackathon-project.

Preview van de tosti queue
Screenshot van de tosti-queue applicatie

Tosti-queue app 

Tijdens de lunchpauze is er bij Your Next Concepts geregeld een uitdaging rondom het tosti-apparaat. Veel collega’s willen een tosti eten en de rij met tosti’s groeit totdat er een stapel tosti’s ligt. Meer dan eens komt het zelfs voor dat er tosti’s worden verwisseld 😱. Een uitdaging waar een team tijdens de hackathon de tanden in heeft gezet.

Er is gewerkt aan een applicatie die de wachtrij (queue) van tosti’s kan bijhouden, hoe lang de tosti al in het apparaat zit en vooral ook waar de tosti is neergelegd in het apparaat. Ook zijn er statistieken gemaakt die de inzicht kunnen bieden in de gaarheid van de tosti. Dit alles zorgt ervoor dat de tosti-experience van Your Next Concepts verder verbeterd wordt.

Op basis van deze ludieke use-case hebben wij geleerd hoe een wachtrij in Academy Attendance kan functioneren. 

Translation editor 

Gebruiksvriendelijkheid is er erg belangrijk in de applicaties van Your Next Concepts. Taal speelt hierin een belangrijke rol. Met de groei van de applicaties groeit ook het aantal vertaalstrings die er gebruikt worden. De uitdaging van deze groep was om de vertalingen beter te beheren over de drie producten (Academy Attendance, EduTasQ & SQill) heen.

Dit team ging aan de slag met een translation editor waarbij een stand-alone app en een plug-in voor de ontwikkelomgeving (IDE) werden ontwikkeld. In de translation editor kunnen vertalingen van bepaalde definities of zinnen worden opgenomen en krijg je direct een overzicht hoe dit wordt gebruikt in onze producten in de verschillende talen. 

Met de translator editor kunnen vertalingen beter beheerd worden en kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld makkelijk gebruikte teksten opsporen en eventueel aanvullen en/of aanpassen. Ook kunnen het supportteam en business developers snel inzien welke teksten worden gebruikt zodat het makkelijker wordt om marketinguitingen en supportteksten te schrijven.

Voorbeeld van de ontwikkelde plugin voor onze ontwikkelomgeving, in rood een missende vertaling

Meer weten?

Wil je meer weten of eens verder praten over een van deze ideeën, neem contact met ons op!

Tags:

Academy Attendance
SQill
Hackathon
Share