Datum:
06-04-2022
Leestijd:
3 minuten

Internationale Inspiratie en Aspiratie

Your Next Concepts nam in maart 2022 deel aan de EdTech missie naar Londen, bestemming: The British Educational Training and Technology trade show, oftewel de Bett show. Samen met 40 andere Nederlandse EdTech (Education Technology) bedrijven hebben we op dit driedaagse evenement laten zien wat Nederland, en natuurlijk ook wij met Academy Attendance en SQill, de wereld hebben te bieden.

Nederlandse innovatie relevant

Eén van de voorzichtige conclusies die we konden trekken, is dat wat er in Nederland gebeurt op EdTech-vlak wel degelijk relevant en toepasbaar is in andere landen. Voornamelijk uitgaande van de gesprekken die we zelf voerden of verhalen van collega’s, merkten we dat dezelfde thema’s wereldwijd spelen, waaronder de voor ons relevante onderwerpen aanwezigheidsregistratie en curriculumbeheer.

Post-COVID: techgiganten en veiligheid

Vergeleken met 2 jaar terug (in 2020 bezochten we ook Bett) lijkt de opmars van grote bedrijven niet gestopt. Tijdens de Corona-crisis hebben veel onderwijsinstellingen zich natuurlijk tot grote digitalisering gewend, door bijvoorbeeld het gebruik van Microsoft Teams. De betrokkenheid van dergelijke aanbieders leek sterk gegroeid ten opzichte van 2 jaar terug. Ook de (be)veiligheidsaspecten van digitalisering hadden een groter aandeel met de aanwezigheid van vele tools en adviseurs op het gebied van (informatie)beveiliging, wat bij Your Next Concepts al sinds het begin hoog in het vaandel staat.

Leven Lang Ontwikkelen

Hoewel Bett een evenement is voor educatie in de breedte, en het daarmee naast hoger onderwijs ook veel primair en voortgezet onderwijs aantrekt, was de professionele educatie ook aanwezig. Zo gaf Jeff Maggioncalda, CEO van Coursera, in zijn interview aan de nadruk in zijn bedrijf steeds meer van ‘learning’ naar ‘working’ te leggen, met de business modellen “Business 2 Business” en “Business 2 Government”. Vrij vertaald is dit te vergelijken met de Nederlandse trend dat Leven Lang Ontwikkelen en Duurzame Inzetbaarheid een steeds belangrijkere en grotere rol gaan spelen.

En nu…?

Als Bett ons iets heeft geleerd, is dat educatie globaal is, zoals de Oekraïense minister van onderwijs ons nog tijdens een videoconferentie op het hart drukte. Die lijn zagen we ook terug in de thema’s en gesprekken op Bett, vergeleken met het Nederlandse. Al met al biedt dit mooie kansen voor ons allemaal en kunnen we niet wachten om onderwijsinstellingen van over de hele wereld te helpen met het organiseren van het onderwijs van de toekomst.

Uitnodiging Academy Attendance gebruikersdag

Op maandag 25 april 2022 vindt de gebruikersdag van Academy Attendance plaats. Tijdens dit evenement delen we de afgelopen en toekomstige ontwikkelingen van het product en is er ruimte om in contact te komen met andere geïnteresseerden en gebruikers. 

Meer informatie en inschrijven: www.yournextconcepts.com/event-gebruikersdag-academy-attendance

Tags:

Bett Londen
Internationaal
Onderwijslogistiek
Share