Datum:
21-09-2022
Leestijd:
3 minuten

Een eerlijke wachtrij voor een hoorcollege of het tosti-apparaat!

Bij Your Next Concepts worden er regelmatig veel tosti’s geconsumeerd tijdens de lunchpauze. Als gevolg ontstaan er lange rijen, weten collega’s niet meer wanneer zij hun tosti in het apparaat hebben gelegd en komt het zelfs voor dat er tosti’s worden verwisseld. 

De Your Next Concepts-hackathon van 18 tot 20 juli was de ideale kans om dit te verbeteren. Om het tostiverkeer te reguleren is er een oplossing bedacht: Het (tosti)-queue systeem, een applicatie wat niet alleen toepasbaar is op een tosti-apparaten maar ook binnen de inschrijvingen van Academy Attendance.

Wat is het (tosti)-queue systeem?

Het (tosti)-queue systeem is een applicatie die wachtrijen van tosti’s bij kan houden. Naast het bijhouden van tosti’s in een wachtrij, heeft het systeem nog andere functionaliteiten: 

  • Een timer om bij te houden hoe lang de tosti al in het apparaat ligt.
  • Notificaties wanneer een tosti klaar is en wanneer de volgende tosti in het apparaat gelegd kan worden.
  • Statistieken die inzicht bieden in verschillende onderwerpen, zoals het aantal tosti’s die er gemaakt worden per dag of de gemiddelde wachttijd. 

Dit alles bij elkaar zorgt voor meer efficiëntie tijdens de lunchpauze en een betere tosti-belevenis voor de medewerkers.

Tostiqueue in gebruik bij Your Next Concepts
Tostiqueue in gebruik bij Your Next Concepts

Het queue systeem toegepast in Academy Attendance

Hoewel het queue systeem nu toegepast is op een tosti-apparaat, kan het ook dienen voor verschillende andere casussen. Omdat de tosti-queue app gebouwd is in de programmatuur van Academy Attendance, hebben wij op basis hiervan geleerd hoe een wachtrij (queue) in Academy Attendance vormgegeven kan worden.

Het queue systeem kan in theorie op alle inschrijfopties van Academy Attendance toegepast worden. Hierbij gaat het om vakinschrijvingen, groepsinschrijvingen, exameninschrijvingen en lesinschrijvingen. Het queue systeem zou bijvoorbeeld van toepassing kunnen zijn in de volgende casussen:

Gast-/hoorcollege

Stel dat studenten zich moeten inschrijven voor 1 van de 5 hoorcolleges maar de favoriete optie is niet meer beschikbaar, dan zou de student zich in kunnen schrijven voor een wachtlijst. Op het moment dat er een ander student zichzelf uitschrijft, kan de student op de wachtlijst zich inschrijven of wordt hij/zij automatisch ingeschreven.

Keuzevakken

Van de 10 opties moet een student zich inschrijven voor 2 keuzevakken. Het favoriete keuzevak van de student zit al vol en de student schrijft zich in voor een wachtlijst. Naast de wachtlijst is er 1 reserve-optie waar de student zich voor mag inschrijven. De student schrijft zich hiervoor in. Op het moment dat het favoriete keuzevak van de student vol blijft, kan de student naar de reserve optie.

Presentatiemomenten

De student moet een presentatie houden en kan zich inschrijven voor een moment. De student ziet dat zijn/haar favoriete tijdslot al gekozen is en schrijft zich in voor een wachtlijst. De voorganger schrijft zich uit en de student wordt automatisch ingeschreven voor zijn/haar favoriete tijdslot.

Inschrijven en daarna indelen

Met deze technologie is het ook mogelijk om studenten eerst in te schrijven voor zijn/haar favoriete vakken of onderwerpen en daarna een indeling te maken. Hierbij komt eerst iedereen op de verschillende wachtrijen terecht en wordt daarna door het systeem zo optimaal mogelijk ingedeeld.

Wat begon als een intern ludiek vraagstuk blijkt ook veel toepassingen te hebben in de praktijk van het onderwijs. Voor ons een volgende stap om Academy Attendance als inschrijfsysteem door te ontwikkelen. Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkeling? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Tags:

Hackathon
Academy Attendance
Share