Datum:
03 november 2022
Leestijd:
3 minuten

Beschikbaarheid beoordelaars als basis van assessmentplanning

Bij een assessment worden studenten individueel of in kleine groepjes beoordeeld door één of meerdere assessoren. Het is een logistieke uitdaging om assessoren en studenten samen te brengen op een beschikbare locatie en tijdslot. In deze blog beschrijven we waarom de beschikbaarheid van beoordelaars aan de basis ligt van het maken van een goede planning. En hoe die planning tot stand komt met EduTasQ.

Inzicht krijgen in de beschikbaarheid

Assessoren zijn vaak een mix van externe en interne beoordelaars met een drukke agenda. Om de beschikbare tijdsloten te vinden waarin alle beoordelaars aanwezig kunnen zijn, is het belangrijk dat iedere beoordelaar zijn/haar beschikbaarheid doorgeeft. 

Door de beschikbaarheid van externe en interne beoordelaars uit te vragen, krijgt de planner gemakkelijk inzicht in de totale beschikbaarheid. Via EduTasQ kan de planner een e-mail versturen met de vraag of beoordelaars hun beschikbaarheid kunnen doorgeven. Dit proces is zo eenvoudig mogelijk gemaakt voor de assessoren en werkt op de volgende manier: 

  1. De planner stuurt via EduTasQ in één handeling een e-mail naar alle beoordelaars met de vraag om hun beschikbaarheid op te geven.
  2. De beoordelaar klikt op de link in de e-mail en vult zijn/haar beschikbaarheid in en heeft de mogelijkheid om aanvullende opmerkingen achter te laten.
  3. De planner keurt de beschikbaarheid goed.

Het maken van de planning

Wanneer alle beoordelaars hun beschikbaarheid hebben opgegeven, kan de assessmentplanning gemaakt worden. Hiervoor gebruiken we onze planningssoftware in EduTasQ. De planner geeft aan hoeveel “tijdsloten” er nodig zijn en hoeveel beoordelaars er per tijdslot nodig zijn. Daarnaast kan de planner aanvullende beperkingen opgeven,  bijvoorbeeld dat een externe assessor maar op één dag ingedeeld kan worden. Hiermee stelt de planner de kaders van de assessment planning op.

 Vervolgens gaat onze automatische assessmentplanner aan de slag om tot de meest optimale indeling te komen voor de tijdsloten. Binnen de opgegeven grenzen wordt de assessmentplanning voor de assessoren automatisch gemaakt. Deze planning kan vervolgens worden gebruikt om de studenten te koppelen aan een beschikbaar tijdslot met een beoordelaar. 

Lees in onze volgende blog hoe beoordelaars zelf inzicht kunnen hebben in welke studenten zij verwachten en hoe je studenten zelf een gewenst tijdslot kan laten kiezen. 

Meer weten over Assessmentplanning?

Bekijk hier de website of neem contact op. We gaan graag met je in gesprek! 

Tags:

Assessmentplanning
Beschikbaarheid
Automatisch plannen
Share