Studenten

Meer keuzevrijheid in het MBO door inschrijven op keuzeonderwijs

Binnen het MBO zien wij steeds meer de behoefte aan flexibel onderwijs. Flexibel onderwijs in het MBO maakt het mogelijk voor studenten om zich op een individuele manier te ontwikkelen en te specialiseren in hun interesses en vaardigheden.

In het MBO betekent dit o.a. de behoefte aan Leven Lang Ontwikkelen trajecten (LLO-trajecten) en aan keuzevrijheid voor studenten. Keuzedelen kunnen een goede (eerste) usecase zijn om flexibel onderwijs binnen het MBO te introduceren. In deze blog beschrijven we hoe wij het proces van het kiezen van keuzedelen kunnen ondersteunen met de etalageomgeving van SQill en de inschrijfmodule van Academy Attendance.

Oriënteren op beschikbare keuzedelen

De eerste stap bij het kiezen van keuzedelen is het orinteren op de beschikbare opties. Het is daarom van groot belang dat studenten eenvoudig inzicht hebben in de inhoud en tijdstippen van de keuzedelen. Met de etalageomgeving van SQillkunnen wij de informatie duidelijk presenteren, zodat studenten en begeleiders snel kunnen zoeken in het aanbod.

Inschrijven op keuzedelen

Vervolgens kunnen studenten met Academy Attendance hun keuze voor keuzedelen doorgeven. Hierin is het mogelijk om voor iedere student een persoonlijke lijst met keuzedelen in te stellen. Door studenten in verschillende groepen te plaatsen en deze te koppelen aan keuzedelen, kunnen studenten zich alleen inschrijven voor onderdelen die passen bij hun studieprogramma.

Studenten kunnen vervolgens eenvoudig zoeken en doorklikken naar de informatie over het keuzedeel. Wanneer zij het gewenste keuzedeel hebben gevonden, schrijven de studenten zich eenvoudig in. Bovendien biedt de mogelijkheid aanvullende beperkingen in te stellen, zoals dat studenten zich maar voor één keuzedeel kunnen inschrijven op een maandag of geen overlappende keuzedelen kiezen, zodat er een efficiënte verdeling van de keuzedelen ontstaat en overbelasting wordt voorkomen.

Real-time inzicht

Met Academy Attendance hebben het onderwijsbureau en mentoren ook altijd real-time inzicht in de gegevens van de inschrijvingen. Hiermee kunnen zij altijd zien of bijvoorbeeld een keuzedeel vol is, of er een extra herinnering uit moet.

Demo Academy Attendance

Academy Attendance biedt een oplossing voor het inschrijven voor keuzedelen met deze beperkingen en inzichten voor zowel de studenten, mentoren als begeleiders. Vraag nu vrijblijvend een demo aan voor Academy Attendance en maak optimaal gebruik van de keuzedelen in je MBO-opleiding!

Meer artikelen