Ontwerp zonder titel 31

Academy Attendance en online onderwijs: 3 voorbeelden

Op welke manieren kan Academy Attendance worden ingezet in het online onderwijs?

Met de huidige sluiting van de universiteiten in Nederland en België wordt er volop ingezet op digitaal onderwijs volgen. Hierin is fysieke aanwezigheid, een van de speerpunten van Academy Attendance, duidelijk even niet van belang. Desondanks biedt het Academy Attendance platform voor de docent nog veel mogelijkheden. In deze blog drie punten waarbij wij de docent kunnen ondersteunen.

Wie zijn er aanwezig bij een livestream?

Waar op dit moment de fysieke colleges niet meer doorgaan, gaat het online onderwijs wel verder en zal het online onderwijs een prominentere rol gaan spelen. De ene instelling zal ervoor kiezen om het rooster helemaal los te laten, anderen zullen op de tijden van het college een livestream opzetten. In dit laatste geval kan je vragen om studenten zichzelf te laten registreren, zodat je binnen de kaders van de AVG weet wie er aanwezig waren en wie niet.

Inschrijven voor digitaal vragenuur of één op één afspraak!

Ook komen de tentamens (digitaal, online en/of fysiek) komen dichterbij en mogelijk wil je hiervoor een digitaal vragenuur organiseren. Hierbij wil je weten hoeveel studenten er digitaal aanwezig willen zijn, zodat er genoeg docenten beschikbaar zijn.

Hiervoor kun je de inschrijfmodule gebruiken, waarbij de student zelf van tevoren aan kan geven of hij/zij hier gebruik van gaat maken. Hiermee kun je de digitale onderwijslogistiek beheersbaar houden.

Je kunt ook één stap verder gaan en Academy Attendance gebruiken om één op één afspraken te laten inplannen.

Monitoren van studiemogelijkheden

Wij kunnen ons voorstellen dat het voor opleidingen lastig is om te zien hoeveel studenten nog actief kunnen studeren met de opgelegde beperkingen. Academy Attendance biedt je de optie om studenten te laten inchecken als zij kunnen studeren. Dit kan per vak / opdracht of anderzijds. Op deze manier kun je van een groep monitoren of zij nog kunnen studeren en hierop de planning aanpassen.

Op deze manier hopen wij het onderwijs in deze lastige tijd te kunnen ondersteunen met het maken van de juiste beslissingen.

Meer artikelen